Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CNA-ul şi "Vinerea Neagră" sau…

CNA-ul şi „Vinerea Neagră” sau de ce preferă CNA să lucreze la sfârşit de săptămână

Încă din timpul guvernării comuniste fostul CCCEC sau actualul CNA efectuau percheziţiile şi reţinerele, în dosarele de rezonanţă, vinerea.

Mai nou, această practică e preluată şi de CNA-ul reformat, un exemplu poate servi dosarul fostului şef de la Fisc, Nicolae Vicol, care tot a fost reţinut în ultima zi lucrătoare a săptămânii.

Totodată şi percheziţiile efectuate astăzi, 06 februarie confirmă că „Vinerea Neagră” este un procedeu folosit de oamenii legii şi nu o teorie a conspiraţiei. Am încercat să obţinem o explicaţie de la reprezentanţii CNA dacă există vreo legătură între reţinerea şi percheziţiile din dosarele importante şi faptul că cei de la Anticorupţie se activizeză preponderent în ziua de vineri.

Angela Starinschi, şefa serviciului de presă al CNA a negat acestă versiune.

Totodată avocatul Roman Zadoinov ne spune că percheziţiile din „vinerea neagră” e o practică des folosită de oamenii legii. „În ultimele zile a săptămânii, a anului e foarte greu să găseşti avocat. Nu lucrează instanţele de judecată, nu lucreză instituţiile de stat, în special Procuratura, nu lucrează alte instituţii care supraveghează exercitarea corectă de către organele abilitate a urmăririi penale. Nu ai cui să te plângi, sâmbătă şi duminică. Trebuie să aştepţi până când se vor deschide instanţele de judecată, cancelaria procuraturii, să vină procurorul responsabil de examinarea dosarului. E o practică din timpul guvernării comuniste care din păcate continuă până în prezent,” ne explică avocatul Zadoinov.