Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ce spune MAI despre acțiunile…

Ce spune MAI despre acțiunile întreprinse de poliție și protejarea apartamentului lui Vlad Plahotniuc

Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre incidentele de la protestul ce a avut loc ieri, 24 aprilie, în centrul capitalei.

„Deși ne-am dorit ca acele acțiuni de protest să fie pașnice, totuși acest lucru nu s-a întâmplat. Situația a degenerat în dezordine în masă. S-au produs violențe, în urma cărora au avut de suferit 17 polițiști: cinci dintre ei sunt spitalizați la spitalul MAI. A fost inițiat un dosar penal pentru dezordini în masă, care prevede închisoare de la 4 la 8 ani. O persoană a fost arestată pentru 72 de ore. A fost creat un grup de lucru care îi va identifica pe cei care au agresat polițiștii. Au fost devastate patru automobile, iar la două autobuze staționate pe strada Cantemir li s-au tăiat anvelopele. Pentru a calma spiritele, poliția a folosit gaze lacrimogene. La cele vehiculate în privința unor clădiri particulare (), ieri am protejat toate clădirile despre care s-a spus că vor fi pichetate. Poliția va fi organul care va apăra orice instituție a statului, orice cetățean al RM”, a menționat ministrul Afacerilor Interne.

„Vom invita organizatorii protestului la poliție, vom discuta cu ei și pe marginea anchetei vom aprecia rolul fiecăruia în cadrul protestului”, a adăugat Jizdan.

Pre­ci­zăm că dumi­nică, 24 apri­lie 2016, mii de oameni au pro­tes­tat în Piața Marii Adu­nări Națio­nale (PMAN) împo­triva guver­nă­rii. Mani­fes­tan­ții au piche­tat reșe­dința oli­gar­hu­lui și vice­pre­șe­din­te­lui PDM, Vla­d Pla­ho­t­niuc, dar și Glo­bal Busi­ness Cen­ter din str. Can­te­mir, acolo unde este sediul mai mul­tor com­pa­nii diri­jate de acesta. Mai mulți mani­fes­tanți au arun­cat cu pie­tre în for­țele de ordine, iar poli­țiș­tii au ripos­tat cu gaze lacri­mo­gene.