Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ce spune Adriana Bețișor și…

Ce spune Adriana Bețișor și Igor Popa despre ședința de judecată de astăzi

În cadrul ședinței de astăzi în cazul Filat au fost audiați patru martori, care au confirmat obiectivul învinuirii. Anunțul a fost făcut de către procurorul Adriana Bețișor. „Au fost audiați 4 martori care au confirmat obiectul învinuirii. S-a confirmat inclusiv și deținerea fictivă a unor companii în urma mărturiilor persoanelor care au apărut astăzi în cadrul ședinței de judecată. Prin aceste companii au fost transferați bani de la BEM la solicitarea inculpatului”, a declarat procurorul.

Totodată potrivit acesteia, au fost martori care au făcut declarați pe marginea unor automobile care le-ar deține în proprietate și care ar fi fost utilizate de persoane din anturajul lui Vlad Filat. „Un automobil de exemplu este un Porsche Macan în posesia Olgăi Roman care figurează într-o altă cauză penală cu tangență în acest dosar”, a menționat Bețișor.

În același timp, Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, susțien că martorii de azi au fost neobiectivi și părtinitori. „Astăzi au fost audiați patru martori ai acuzării. Noi presupunem că acești martori sunt amenințați cu dosare penale în cazul în care nu depun declarații în dosarul lui Vlad Filat”, a opinat Igor Popa, după ședința de judecată care și de această dată a avut loc cu ușile închise.

„De săptămâna viitoare ar trebui deja să venim cu martorii noștri. Sperăm că ședințele vor fi publice, în acest sens, vom face o cerere repetată. Deja nu vor mai putea motiva că martorii vor fi intimidați de Vlad Filat. Noi vom avea peste 30 de martori. Sunt foarte multe probe cu înscrisuri pe care le vom pune pe masă. Sperăm că instanța va respecta principiul legalității armelor”, a adăugat avocatul lui Vlad Filat.

Următoarea ședință va avea loc vineri, 8 aprilie.