Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CC precizează când va examina…

CC precizează când va examina în fond sesizările cu privire la creditul luat de la Federația Rusă

După ce a suspendat acțiunea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Federația Rusă și R. Moldova privind acordarea unui împrumut de 200 milioane de euro, Curtea Constituțională (CC) informează că urmează să anunțe din timp când va analiza sesizările depuse de deputații Sergiu Sîrbu, Dinu Plîngău și Sergiu Litvinenco.

Potrivit serviciului de presă al CC, data examinării sesizărilor va fi anunțată din timp, „cu o perioadă rezonabilă între data anunțului și organizarea efectivă a ședinței”. Prin „perioadă rezonabilă” se are în vedere, de obicei, termenul de 10 zile.

„Potrivit articolului 17 alin. (2) din Codul jurisdicției constituționale, data, ora şi locul şedinţei sunt aduse la cunoştinţa părţilor cel mai târziu cu zece zile înainte de începutul şedinţei, cu excepţia cazurilor extraordinare”, este menționat într-un comunicat de presă al CC.

Contactat de ZdG, deputatul Sergiu Sîrbu, în baza sesizării căruia a fost suspendată Legea pentru ratificarea Acordului, ne-a comunicat că nu a primit încă nicio înștiințare despre data desfășurării ședinței CC.

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și cel al R. Moldova privind acordarea unui împrumut financiar de stat în valoare de 200 de milioane de euro, a fost adoptat joi, 23 aprilie, cu votul deputaților PSRM și PDM, în ambele lecturi. Parlamentarii din opoziție au criticat prevederile acordului și au cerut renegocierea împrumutului rusesc.