Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cazul elevilor intoxicați cu insecticid,…

Cazul elevilor intoxicați cu insecticid, investigat de Procuratură

Procuratura raionului Rezina a inițiat un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate acţiunile factorilor de decizie ai Liceului Teoretic „Ion Creangă” din satul Cuizăuca şi Centrului de Sănătate Publică din oraşul Rezina, care au gestionat prost incidentul vizând intoxicaţia cu insecticid a elevilor din Cuizăuca.

Potrivit procurorilor, factorii de decizie ai acestor instituţii, nu ar fi întreprins măsurile corespunzătoare în vederea înlăturării consecinţelor răspîndirii accidentale în instituţia şcolară a substanţei toxice şi ar fi admis revenirea elevilor la lecţii, ca rezultat, astăzi fiind deja spitalizaţi 36 de elevi cu diagnoza „intoxicaţie cu insecticid”.

Amintim că, pe 3 martie curent la Liceul teoretic „Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina, o minoră a stricat din neatenţie o fiolă cu insecticid de tip BI-58, care i-a fost transmisă de către mătuşa acesteia. Ca urmare a înhalării vaporilor de insecticid, 20 de elevi ai liceului au fost internaţi în spitalul raional şi Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău cu diagnoza „intoxicaţie cu insecticid”. Imediat după acest caz, Procuratura raionului Rezina a pornit o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de păstrare şi transportare a pesticidelor sau a altor substanţe chimice, dacă aceasta creează pericolul cauzării de daune esenţiale sănătăţii populaţiei, care a provocat din imprudenţă îmbolnăvirea în masă a oamenilor. Ulterior, Minis­te­rul Sănă­tă­ții a fost sesi­zat în legă­tură cu o nouă into­xi­ca­ție cu insec­ti­cide a unui grup de 31 de copii din liceul „Ion Cre­angă” din satul Cui­ză­uca, raio­nul Rezina. Potri­vit infor­ma­ți­i­lor pre­li­mi­nare, copiii s-au into­xi­cat în ace­eași încă­pere, în care s-a pro­dus, în urmă cu șase zile, un acci­dent simi­lar.