Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Carabinier, condamnat pentru impunerea ilegală…

Carabinier, condamnat pentru impunerea ilegală la muncă

Un militar din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, a fost condamnat pentru impunerea ilegală la muncă şi aplicarea violenţei asupra subalternilor.

În cadrul urmăririi penale, Procuratura Militară Chişinău a constatat că, în cursul lunii octombrie 2014, militarul în grad de căpitan, deţinând funcţia de comandant de companie asigurare şi aprovizionare tehnico-materială a unităţii militare şi fiind superior în gospodăria auxiliară, dislocată în s. Buţeni, Hânceşti, a retras de la îndeplinirea obligaţiilor serviciului militar 4 carabinieri din subordine. Căpitanul a repartizat ilegal subalternii la încărcarea remorcilor cu carne la o întreprindere din or. Hânceşti. Pentru lucrările prestate de militari timp de 4 zile, inculpatul a primit de la administraţia firmei peste 2 000 de lei şi carne.

Procurorii militari au mai stabilit că, în aceeaşi perioadă, sub pretextul refuzului unuia dintre subalterni de a pleca la lucrări ilegale în afara unităţii, inculpatul i-a aplicat o lovitură în regiunea capului, cauzându-i victimei leziuni corporale.

În acest sens, Judecătoria Militară l-a condamnat pe inculpat la 5 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani. Prin aceeaşi sentinţă militarul a fost amendat cu 10 000 de lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în Forţele Armate timp de 4 ani, cu retragerea gradului militar.

Sentinţa este cu drept de atac.

Publicitate
Publicitate