Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Câinele Poliției de Frontieră a…

Câinele Poliției de Frontieră a găsit doi hoți

Patrupedul Poliției de Frontieră, Rubin, și-a îndeplinit cu succes misiunea de identificare și reținere a doi tineri care au sustras 19 iepuri din gospodăria unui moldovean. Depistarea făptuitorilor a avut loc la doar două ore de la sesizarea furtului.

Astfel, inspectorul chinolog cu colegul său patruped, Rubin, din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Volintiri, au desfășurat o operațiune de colaborare împreună cu polițistul de sector pentru soluționarea unui dosar de furt de animale din gospodăria unui locuitor al satului Copceac, raionul Ștefan Vodă. Echipa comună de cercetare, ajunsă la fața locului, a constatat furtul a 19 iepuri și a stabilit că la data de 28 martie, curent, între orele 2.00 – 4.00, persoane străine au pătruns în curtea păgubașului.

Câinele a preluat urmele autorilor furtului și a parcurs direcția de deplasare a infractorilor până la domiciliul acestora, care s-au dovedit a fi doi consăteni de 13 și respectiv 24 de ani. Ulterior, în cadrul verificărilor la locuința făptașilor s-au depistat, în coteț, cei 19 iepuri care au fost întorși proprietarului.

În prezent, tinerii sunt documentați de către polițiști în vederea stabilirii întregi activități infracționale și luării măsurilor legale ce se impun.