Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Avocatul lui Plahotniuc, despre perchezițiile…

Avocatul lui Plahotniuc, despre perchezițiile de la fostul sediul al PDM din strada Armenească: „ Sunt metode de răfuială politică și răzbunare”

Avocatul fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, susține că perchezițiile efectuate joi dimineață, 2 iulie, la fostul sediu al PDM de pe strada Armenească din capitală „sunt ilegale și reprezintă o răzbunare ca urmare a situație create cu Ștefan Gațcan”.

Percheziții ilegale la fostul sediu al Partidului Democrat din Moldova de pe str. Armenească 44/3. Astăzi la ora 07:00 reprezentanții PCCOCS si SIS au descins cu percheziție la fostul sediu PDM.

Țin să vă informez, ca aceste acțiuni sunt ilegale, deoarece nu există și nu a fost prezentat niciun document oficial ce le-ar permite aceste acțiuni. Considerăm că aceste acțiuni sunt metode de răfuială politică și răzbunare ca urmare a situație create cu Ștefan Gațcan”, a comunicat Lucian Rogac, avocatul fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc.

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat joi dimineață mai multe percheziții la fostul sediul al Partidului Democrat din strada Armenească.

Confirm. PCCOCS efectueaza perchezitii la sediul PDM. Acțiunile procesuale au loc în cadrul investigațiilor pe unul din dosarele vizând frauda bancara”, ne-a comunicat procuroarea Maria Vieru.

În iulie 2019, dată cu plecarea democraților de la putere, PDM a anunțat că nu-și mai poate permite întreținerea sediului de pe strada Armenească. Atunci, PDM a revenit la vechiul sediu de pe strada Tighina.

Atunci, ex-premierul Pavel Filip, actual președinte al Partidului Democrat din Moldova, a declarat că nu știe câți bani se achita pentru sediul formațiunii, amplasat chiar în curtea interioară a Procuraturii.