Principală  —  IMPORTANTE   —   Avocații procurorului general suspendat s-au…

Avocații procurorului general suspendat s-au adresat la CtEDO: „Cerem să fie constatată violarea drepturilor lui Stoianoglo referitor la aplicarea ilegală a măsurilor preventive”

Sursa foto: ZdG

Avocații procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, au expediat o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) prin care solicită să fie constatată „violarea drepturilor lui Stoianoglo referitor la aplicarea ilegală a tuturor măsurilor preventive”.

Solicitat de Ziarul de Gardă, Vasile Gafton, unul dintre avocații procurorului general suspendat, ne-a spus că pe acest caz urmează să mai fie expediată o plângere la Înalta Curte.

„După sărbători noi am expediat plângerea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Cerem să fie constatată violarea drepturilor lui Stoianoglo referitor la aplicarea ilegală a tuturor măsurilor preventive. Sunt mai multe articole, noi săptămâna viitoare vom organiza o conferință de presă și vom informa societatea. Urmează să mai expediem o plângere”, a declarat Vasile Gafton.

Pe 4 ianuarie curent, măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost prelungită cu 30 zile.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pe 5 octombrie 2021.

Stoianoglo este cercetat penal pe cinci capete de acuzare – abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu. Urmărirea penală pe capătul de acuzare privind depășirea atribuțiilor de serviciu a fost finalizată.

CITIȚI ȘI: