Principală  —  IMPORTANTE   —   Măsura preventivă sub formă de…

Măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată procurorului general suspendat, prelungită cu 30 zile

Sursa foto: ZdG

Măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost prelungită cu 30 zile.

Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), În după amiaza zilei de marți, 4 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorului desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, pe o perioadă de 60 zile.

„În rezultatul examinării demersului, judecătorul de instrucţie a admis parţial solicitarea procurorului de caz şi a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată în privinţa procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, pe o perioadă de 30 zile. În acest context, ţinând cont de admiterea parţială a demersului înaintat, informez că, încheierea magistraţilor urmează să o contest cu recurs la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 3 zile”, precizează procurorul de caz, Victor Furtună.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pe 5 octombrie.

Stoianoglo este cercetat penal pe cinci capete de acuzare – abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu. Urmărirea penală pe capătul de acuzare privind depășirea atribuțiilor de serviciu a fost finalizată.

CITIȚI ȘI: