Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Avocații lui Filat reacționează la…

Avocații lui Filat reacționează la un comunicat al Procuraturii Generale

„În mod repetat procurorii încalcă principiul prezumției nevinovăției în cazul deputatului Vlad Filat. Sentința magistraților de la Judecătoria Buiucani nu este definitivă și irevocabilă, prin urmare Vlad Filat se bucură în continuare de prezumția nevinovăției”, susțin avocații lui Vlad Filat, condamnat recent la nouă ani de închisoare.

„Totodată, constatăm că procurorii induc în eroare opinia publică. Or, dosarul în care a fost judecat Vlad Filat de către magistraţii de la Judecătoria Buiucani nu vizează frauda de la Banca de Economii. Menționăm că avocații vor contesta la Curtea de Apel sentința Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, inclusiv vor solicita în continuare un proces public”, precizează aceștia.

Reacția apărătorilor fostului premier vine ca urmare a comunicatului Procuraturii Generale, care anunța că astăzi a depus apel împotriva sentinţei Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, prin care fostul premier Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani închisoare, amendat cu 60 mii lei, privat de dreptul de a deţine anumite funcţii publice timp de 5 ani, cu retragerea distincției de stat Ordinul Republicii şi cu aplicarea măsurii de siguranță sub formă de confiscare specială a bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite în valoare de 791 milioane lei.