Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   AUDIO/ Mită de 1 000…

AUDIO Mită de 1 000 de euro între două avocate. Banii erau pentru eliberarea din arest a fiului uneia dintre ele, care și-a denunțat colega

Sursa: CNA

O avocată a fost reținută de ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) și procurori într-un dosar în care este cercetată pentru trafic de influență. Aceasta a fost denunțată de o altă avocată care i-ar fi transmis mijloace financiare necuvenite pentru influențarea unei decizii de judecată, anunță CNA într-un comunicat de presă.

Miercuri, 31 ianuarie, ofițerii CNA și procurorii au desfășurat percheziții la domiciliul avocatei bănuite de trafic de influiență, soldate cu reținerea acesteia pentru 72 de ore.

„Acțiuni similare au avut loc și în privința celeilalte avocate, iar cercetările pe caz continuă, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chișinău, conform oamenilor legii.

În cadrul procesului penal s-a constatat că bănuita, cunoscând despre faptul că denunțătoarea are o problemă cu fiul său, arestat într-un dosar penal, ar fi convins-o pe aceasta că, prin intermediul unei terțe persoane, poate determina judecătorii să modifice măsura în privința învinuitului în una non-privativă de libertate.

În schimbul acestui serviciu, avocata ar fi pretins și primit 1 000 de euro. Ulterior, a fost pronunțată decizia în privința fiului denunțătoarei, acesta fiind plasat în arest la domiciliu.  

„În cadrul investigațiilor efectuate și din probele administrate s-a stabilit că, după pronunțarea deciziei, denunțătoarea și-ar fi revendicat banii de la avocată, iar aceasta i-ar fi returnat toată suma prin transfer bancar”, notează CNA.

– Da ție ți-a întors ceva bani înapoi?

– Care?

– Din banii ăștia pe care i-a luat, ție ți-a dat înapoi?

Din aceea care i-a luat?

– Da.

– Ap 900 ne-o dat!

– Ți-o dat! Vseo, eu asta am vrut să știu, dacă ți-o dat ție înapoi, dacă nu ai rămas tu în pagubă! O tupit omu, ce să-i faci, de-amu trebuia tupizmul ista să-l facă! De atâta că ea s-a făcut ea de rușine și de prostie.

– Eu zic „bun”, tu prelungeai, cumva eu îi explicam la femeia aceea.

– Da. 6 zile!

– Cumva se explicau acele 6 zile, 5-6.

– Eu acolo de-am nu mai făceam nică, adică pentru 6 zile nu mai făceam eu zarvă.

– Dap eu de asta și zic.

– Da pentru 12 zile, și în așa un mod, chiar mă scuzați.

– Eu de în rest nu știu.

– Da, s-a făcut de rușine la Curte.