Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Astăzi vom afla decizia CNI…

Astăzi vom afla decizia CNI în privința judecătoarei Pitic, cu Porsche de 11 mii de lei, casă de lux și soț nedeclarat

Astăzi, la ora 10.00, în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Integritate vor fi examinate rezultatele controlului privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii pentru anul 2015 admis de către Mariana Pitic, astăzi, judecătoare la Curtea Supremă de Justiție.

CNI a investigat-o pe Mariana Pitic în urma unui articol al ZdG, scris în luna martie 2016. Atunci menționam că Mari­ana Pitic, jus­ti­ţi­a­bila cu Porsche, pro­pusă de Con­si­liul Supe­rior al Magis­tra­tu­rii la fun­cţia de magis­trat la Cur­tea Supremă de Jus­ti­ţie, nu indică, în ulti­mele sale decla­ra­ţii cu pri­vire la veni­turi şi pro­pri­e­tate, ave­rea soţu­lui său, un pros­per om de afa­ceri, care deţine, inclu­siv, un imo­bil de lux într-o subu­r­bie din Chi­şi­nău.

Cel mai probabil, CNI va stabili azi că Mariana Pitic este divorțată oficial de Pavel Pitic, bărbatul cu care are un copil, cu care locuiește și cu care participă la diverse evenimente.

Instituția urmează însă să se expună și pe marginea Porsche-ului pe care judecătoarea l-a declarat, însă cu o valoare mult sub cea reală, de doar 11 mii de lei. Mașina a cumpărat-o în 2014.

Subiectul automobilului de lux de doar 11 mii de lei al judecătoarei a devenit ținta ironiilor unor politicieni. Recent, primarul de Bălți, Renato Usatîi s-a oferit să-i cumpere mașina judecătoarei cu 110 mii de lei.

Pentru Cayenne, sunt gata să dau 110 mii de lei. De 10 ori mai mult decât valoarea sa declarată. Lasă judecătoarea să câștige. Ei la noi sunt săraci. Voi încerca să-l revând un pic mai scump. Poate din diferență voi putea asfalta câțiva kilometri de asfalt în Bălti? Nu cred că este un proiect de afaceri prost”, ironiza Usatîi.