Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Astăzi va fi pronunțată sentința…

Astăzi va fi pronunțată sentința în dosarul „Pădurea Domnească”

La această oră, un complet de judecată de la Judecătoria Fălești, în gestiunea căruia a fost dosarul „Pădurea Domnească”, s-a retras în camera de deliberare, pentru a decide asupra sentinței în cazul celor învinuiți de procurori de omorul, în timpul unei partide de vânătoare, a cetățeanului Sorin Paciu.

Procurorii au cerut 4 ani de detenție pentru ex-judecătorul Gheorghe Crețu și câte 3,5 ani de închisoare pentru ceilalți 3 învinuiți. Niciunul dintre cei 3 suspecți nu a recunoscut că ar fi vinovat de comiterea crimei, invocând că ancheta a fost una superficială, deoarece nu a reușit să dezvăluie persoanele cu-adevărat implicate în comiterea acestei infracțiuni.

Sorin Paciu a fost împușcat mortal la vânătoarea din „Pădurea Domnească”, la finele anului 2012. La acea partidă de vânătoare au participat mai mulți judecători, oameni politici, dar și procurorul general de atunci, Valeriu Zubco. Participanții la vânătoarea care a devenit fatală pentru Sorin Paciu, au încercat să tăinuiască crima, societatea aflând despre omor la mai multe zile de la comiterea acestuia.