Asociația „Vocea Justiției” susține inițiativa convocării Adunării generale extraordinare a judecătorilor

Asociația „Vocea Justiției” susține inițiativa celor 87 de judecători care au solicitat anterior convocarea Adunării generale extraordinare a judecătorilor. Asociația precizează însă că nu susține solicitarea judecătorilor respectivi de a revoca mandatele tuturor membrilor Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Într-un comunicat de presă, Asociația precizează că Adunarea judecătorilor trebuie convocată pentru discutarea și transparentizarea problemelor cu care se confruntă sistemul judecătoresc, identificarea soluțiilor și implicarea activă a puterii judecătorești în procesul de reformă a justiției, dar și susținerea independenței judecătorilor și principiilor de auto-administrare a puterii judecătorești.

Cu referire la solicitarea celor 87 de judecători de a ridica mandatele membrilor CSM, Asociația „Vocea Justiției” susține că această inițiativă este una neîntemeiată din punct de vedere legal, neexistând temei juridic pentru realizarea acestei inițiative în modalitatea și forma în care a fost formulată.

Asociație „Vocea Justiției” a fost înregistrată în data de 30 august, iar fondatori sunt judecătorii: Victoria Sanduța, Ion Malanciuc și Marina Curtiș. 

87 de judecători au semnat anterior o cerere prin care au au solicitat convocarea Adunării generale extraordinare a judecătorilor, pentru ridicarea mandatelor membrilor permanenți și ale membrilor supleanți ai CSM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *