Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Asociația „Vocea Justiției” susține inițiativa…

Asociația „Vocea Justiției” susține inițiativa convocării Adunării generale extraordinare a judecătorilor

Foto: debraila.ro

Asociația „Vocea Justiției” susține inițiativa celor 87 de judecători care au solicitat anterior convocarea Adunării generale extraordinare a judecătorilor. Asociația precizează însă că nu susține solicitarea judecătorilor respectivi de a revoca mandatele tuturor membrilor Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Într-un comunicat de presă, Asociația precizează că Adunarea judecătorilor trebuie convocată pentru discutarea și transparentizarea problemelor cu care se confruntă sistemul judecătoresc, identificarea soluțiilor și implicarea activă a puterii judecătorești în procesul de reformă a justiției, dar și susținerea independenței judecătorilor și principiilor de auto-administrare a puterii judecătorești.

Cu referire la solicitarea celor 87 de judecători de a ridica mandatele membrilor CSM, Asociația „Vocea Justiției” susține că această inițiativă este una neîntemeiată din punct de vedere legal, neexistând temei juridic pentru realizarea acestei inițiative în modalitatea și forma în care a fost formulată.

Asociație „Vocea Justiției” a fost înregistrată în data de 30 august, iar fondatori sunt judecătorii: Victoria Sanduța, Ion Malanciuc și Marina Curtiș. 

87 de judecători au semnat anterior o cerere prin care au au solicitat convocarea Adunării generale extraordinare a judecătorilor, pentru ridicarea mandatelor membrilor permanenți și ale membrilor supleanți ai CSM.