Principală  —  IMPORTANTE   —   ARBI susține că a preluat…

ARBI susține că a preluat în administrare automobilul de aproape jumătate de milion de lei al medicului Virgiliu Urechi, șeful secției radiologie din cadrul Institutului Oncologic, reținut pentru corupție

Colaj ZdG

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție (CNA) susține vineri, 22 aprilie, că a preluat în administrare automobilul medicului Virgiliu Urechi, șeful secției radiologie din cadrul Institutului Oncologic, reținut pentru corupție, după ce procurorii au dispus aplicarea sechestrului pe acesta. Este vorba despre o mașină de model BMW, estimată la 445 de mii de lei.

Conform ARBI, ridicarea unității de transport s-a efectuat în cadrul cauzei penale, pornite pentru fapte de corupere, în care medicul este învinuit că ar fi pretins și primit de la fiica unei paciente 50 000 de lei pentru a grăbi spitalizarea mamei sale.

Potrivit Procuraturii, marți, 26 aprilie, procurorii anticorupție vor solicita prelungirea arestului la domiciliu aplicat pentru alte 30 zile în privința medicului Virgiliu Urechi, șeful secției radiologie din cadrul Institutului Oncologic, reținut pentru corupție,

Anterior Ziarul de Gardă a scris un articol despre Cum se investighează și cum (nu) se pedepsește corupția de la Institutul Oncologic.

Pe 18 februarie curent, instanța de judecată a emis mandat de arestare pe numele medicului Virgiliu Urechi, șeful secției radiologie din cadrul Institutului Oncologic, reținut în flagrant de ofițerii CNA și procurorii anticorupție pentru corupere pasivă, după ce ar fi pretins 2000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav de cancer și a urgenta începerea tratamentului oncologic. CNA a anunțat că a fost pornită o urmărire penală în temeiul articolul 324, Cod penal – coruperea pasivă.

Februarie 2022: Două denunțuri pe numele unui șef de secție de la Institutul Oncologic

Virgiliu Urechi

La câteva zile după ce a fost reținut, pe numele lui Urechi a fost depus un nou denunț de către o persoană, care susține că i-ar fi oferit mită medicului pentru servicii similare. Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi primit de la el 50 de mii de lei pentru a grăbi internarea mamei sale, bolnave de cancer, în instituția medicală. Declarantul susține, în plângerea sa, că i-ar fi transmis banii chiar în biroul de serviciu al angajatului Institutului Oncologic, documentând discuția cu mijloace audio, pe care a atașat-o ca probă la denunț.

CNA anunța că, dacă va fi găsit vinovat, șeful de secție, care este persoană publică, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani.

Șeful unei secții din cadrul Institutului Oncologic, reținut pentru corupție, plasat în arest pentru 20 de zile. CNA: un nou denunț a fost depus pe numele lui