Principală  —  IMPORTANTE   —   Apărătorii lui Damir, „agentul” arestat…

Apărătorii lui Damir, „agentul” arestat în dosarul care vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul INI, solicită eliberarea finului lui Plahotniuc. CA Chișinău examinează ASTĂZI recursul

Magistrații Curții de Apel Chișinău (CA Chișinău) examinează astăzi, 15 iulie, recursurile avocaților celor trei foști angajați ai fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI, printre care și Dorin Damir, finul de cununie al fostului democrat Vladimir Plahotniuc, arestați la 7 iulie curent în dosarul care vizează activitatea foștilor angajați ai fostei Direcții nr. 5 din cadrul INI.

Recursurile avocaților vor fi examinate în ședință, la Curtea de Apel, începând cu ora 13:00.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru au fost plasați în arest pentru 30 de zile. O deciziei în acest sens a fost luată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Ziarul de Gardă a intrat în posesia unor documente, dar și a unei ordonanțe din dosar și vă prezintă detalii despre cum a ajuns Dorin Damir să fie angajat în cadrul fostei Direcții nr. 5 a INI, să dețină gradul special de „comisar”, pseodonimul „HOLRIO” și un pașaport cu o altă identitate pentru a efectua „investigații sub acoperire”.

În Ordonanța procurorului se menționează că „vinovăția în comiterea infracțiunii Dorin Damir nu a recunoscut-o și a refuzat să facă declarații”.

Cele trei persoane au fost reținute în urma unor percheziții din 5 iulie efectuate de ofițeri ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii PCCOCS.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale au vizat activitatea unor angajați ai fostei Direcții nr. 5 a MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

DOC/ Detalii din dosarul „agentului” Damir: Cum a obținut finul lui Plahotniuc gradul special de comisar, pseudonimul „HOLRIO” , buletin și pașaport cu altă identitate pentru a efectua „investigații sub acoperire”