Principală  —  IMPORTANTE   —   ANP va fi condusă temporar…

ANP va fi condusă temporar de directoarea Penitenciarului pentru minori din Goian

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) va fi condusă temporar de Liuba Jignea-Suveica, directoarea penitenciarului nr. 10 din Goian, în care sunt deținuți minorii.

Aceasta a fost detașată, prin ordinul Ministrului Justiției, în funcția de director adjunct al ANP și va exercita și atribuțiile de director, până la finalizarea concursului pentru desemnarea unui nou conducător al instituției.

Anterior, Liuba Jignea-Suveică, căpitan de justiție, a mai asigurat interimatul funcției de director al ANP. Un ordin în acest sens a fost semnat la 11 octombrie 2019 de ministra Justiției de atunci, Olesea Stamate, iar la mai puțin de două luni, ea a fost demisă și înlocuită cu Vladimir Cojocaru de către ex-ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi.


Între timp, Ministerul Justiției (MJ) a publicat luni, 11 octombrie, lista celor trei candidați admiși la proba interviului pentru funcția de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit Ministerului Justiției, Anatolie Falca, Vasile Dobînda și Alexandru Roibu au fost admiși la proba interviului. La proba scrisă – Anatolia Falca a acumulat cel mai mare punctaj 9,14, Vasile Dobînda – 6,4 și Alexandru Roibu – 6,3.

Pe 7 septembrie curent, MJ a anunțat concurs pentru ocuparea funcției publice cu statut special de director al ANP.

Concursul constă în desfășurarea a două probe, care vor avea loc la sediul MJ: probă scrisă și interviul, care include și prezentarea conceptului de dezvoltare strategică al instituției.

Funcția de directorul al ANP a rămas vacanta după ce la 7 septembrie curent Dorin Lișman și-a depus cererea de demisie din această funcție.

Anterior, ZdG a relatat că fostul secretar de stat de la MJ Dorin Lișman a primit categoria de calificare „specialist de categoria a II-a”, gradul special „comisar-șef de justiție” pe 27 aprilie curent, în ziua în care a fost numit director al ANP.