Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Şefa interimară a ANP, Liuba…

Şefa interimară a ANP, Liuba Suveica, a fost demisă. Cine va ocupa funcţia

Şefa interimară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Liuba Suveica, a fost demisă. Informaţia a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi. Potrivit acestuia, funcţia va fi ocupată de Vladimir Cojocaru, comisar principal de justiție.

Astăzi, 4 decembrie, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, Fadei Nagacevschi a declarat că după eliberarea fostului premier, Vlad Filat, vor urma demisii.

„Anumite cadre urmează să fie înlocuite. Am dubii cu privire la buna lor credință.Am aflat ieri din presă că există cazul Filat în instanțele de judecată”, a declarat Nagacevshi.

Liuba Jignea-Suveica a fost desemnată să asigure interimatul funcției de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) la 11 octombrie curent. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministra Justiției de atunci, Olesea Stamate.

Vladimir Cojocaru este comisar principal de justiție. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru are experienţă de aproximativ 11 ani în cadrul sistemului. Cojocaru a fost desemnat să asigure interimatul funcției de director prin ordinul Ministrului Justiției, până la suplinirea funcției.

Concursul pentru desemnarea directorului ANP, desfășurat în august curent, a eșuat. Ministra Justiției de atunci, Olesea Stamati, a anunțat că niciunul dintre cei șapte candidați, care au fost admiși la proba interviului, nu a trecut testarea.

Concursul pentru ocuparea funcţiei este organizate după ce în noiembrie 2018, directorului interimar al ANP, Aureliu Suhan, i-a expirat mandatul.