Agenda ședinței CSM, completată. Joi va fi examinată sesizarea Procuraturii Generale în privința unor judecători

Agenda ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de joi, 19 septembrie, a fost completată cu nouă subiecte. Printre punctele suplimentare este menționată examinarea unei sesizări a Procuraturii Generale în privința unor judecători.

Totodată, au fost incluse subiecte privind eliberarea din funcție a unor judecători, dar și reîncadrarea în serviciu. La fel, mai figurează subiecte despre delegarea unor judecători privind participarea la seminare și demersul Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești referitor la extinderea pilotării Sistemului Informațional Judiciar.

CSM mai urmează să examineze mâine cererea a zeci de judecători privind convocarea Adunării Generale a Judecătorilor în ședință extraordinară.

La fel, pe agendă este subiectul „cu privire la avizarea proiectului de Lege cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție și organelor procuraturii”, „cu privire la demersul Procuraturii Generale referitor la menținerea împuternicirilor unor judecători pentru examinarea unei cauze penale aflate în faza de terminare”, precum și „cu privire la scrisoarea deschisă a candidatului la funcția de judecător al Curții Constituționale Mihai Corj”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *