Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Afacere cu droguri, destructurată de…

Afacere cu droguri, destructurată de Poliție

Două femei și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, membri ai unei grupări criminale, specializă în punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari, atât pe teritoriul cât și în afara R. Moldova, a fost anihilată de poliție.

Activitatea grupului a fost monitorizată timp de două luni de ofițerii Direcției Operațiuni Speciale în comun cu Inspectoratul de poliție și Procuratura Botanica. Ca urmare a investigațiilor, forțele de ordine au stabilit că fiecare membru avea rolul bine determinat, iar drogurile urmau să ajungă prin contrabandă în Federația Rusă.

Astfel, un membru al grupului a fost reţinut în flagrant în timp ce intenţiona să vândă un kilogram de „hidropon” (marijuana genetic modificată cultivată în condiţii speciale de laborator) la preţul (pe piaţa neagră) de circa 65.000 de lei.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și ridicat alte 5 kg de „hidropon”, și 10 kg de marijuana, valoarea căreia pe piața neagră se ridică la 10.000 de euro.

Drogurile erau cultivate în RM cu ulterioara transportare transnaţională în Federaţia Rusă unde prin intermediul altor membri, în prezent nestabiliţi erau puse în circulaţie.

Bănuiții sunt cercetați penal în stare de arest pentru punerea în circulație ilegală a substanțelor narcotice în proporții deosebit de mari. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.