Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A fost prinsă o rețea…

A fost prinsă o rețea de producere a băuturilor alcoolice contrafăcute

O rețea clandestină de producere a băuturilor alcoolice contrafăcute a fost deconspirată de către oamenii legii. Grupul de persoane, șase la număr, cu vârsta cuprinsă între 22 și 45 de ani, domiciliați în comuna Stăuceni și mun. Chișinău, sunt suspectate că fac parte dintr-o reţea ilegală de fabricare, păstrare, transportare şi comercializare a producţiei alcoolice contrafăcute.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști s-a stabilit că suspecții, din alcool etilic (spirt) contrafăceau băuturi tari (coniac), îl îmbuteliau în sticle cu volumul de 0,5 litri, cu timbre de acciz și etichete a diferitor mărci comerciale falsificate. Ulterior, băutura era expusă spre comercializare prin intermediul unui magazin din comuna Stăuceni, ce aparține unei persoane implicate în activitatea infracțională și direct de la domiciliile suspecților.

În cadrul acţiunilor desfăşurate de oamenii legii, au fost descinse cinci percheziţii atât în Chișinău, cât și în Stăuceni.

Astfel, la domiciliile și într-un magazin din comuna Stăuceni, polițiștii au depistat și ridicat 126 de litri de alcool etilic, 197 de sticle de votcă și 146 cu coniac cu volumul de 1,5 l. De asemenea, au fost depistate circa 500 de sticle de coniac (0,5 l) contrafăcut sub diferite mărci, capace de plută, din polietilenă, etichete cu diferite mărci, caiete cu înscrisuri ciornă, în care este reflectată activitatea ilegală de comercializare a băuturilor ridicate. Valoarea alcoolului se ridică la suma de 31.000 de lei.

La solicitarea poliției, suspecții nu au putut prezenta niciun act sau certificat ce ar permite desfășurarea activității.

În acest caz au fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător” se pedepseşte cu amendă în mărime de la 40.000 la 60.000 de lei.