Principală  —  IMPORTANTE   —   A fost extins termenul în…

A fost extins termenul în care candidații la funcția de șef al Procuraturii Anticorupție își pot depune dosarele de participare la concursul inițiat de CSP

Termenul în care candidații la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA) pot depune dosarele pentru a participa la concurs a fost extins până la data de 9 martie 2022. O decizie în acest sens a fost adoptată de membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) marți, 22 februarie.

Astfel, odată cu decizia CSP, candidații care vor să se înscrie în lupta pentru șefia Procuraturii Anticorupție (PA) o mai pot face în următoare două săptămâni.

„Se extinde termenul pentru depunerea dosarelor pentru participare la concursul până la data de 9 martie”, se menționează în decizia aprobată de CSP.

La 4 februarie curent, a fost inițiat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Tot atunci, CSP a aprobat și regulamentul de organizare și desfășurare a concursurilor publice pentru selectarea candidaților la șefia procuraturilor specializate, PA și PCCOCS.

Astfel, candidatul la funcția de procuror-șef al procuraturii specializate este selectat prin concurs public, care cuprinde următoarele etape:
a) preselecția candidaților de către o comisie specială instituită de Consiliul
Superior al Procurorilor;
b) selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Modul de organizare și desfășurare a fiecărei etape a concursului se stabilește prin regulament aprobat de către Consiliul Superior al Procurorilor. Criteriile și modul de evaluare a candidaților la etapa de preselecție vor fi stabilite de comisia specială.

Concursul pentru funcția de procuror-șef al procuraturii specializate se inițiază de către Consiliul Superior al Procurorilor. Concursul se desfășoară potrivit unor criterii obiective, bazate pe merit, ținându-se cont de integritatea și capacitățile manageriale ale candidaților.

Informația privind inițierea concursului și a preselecției se publică pe pagina web oficială a Consiliului Superior al Procurorilor cu cel puțin 15 zile înainte de data-limită de depunere a dosarelor.

La 15 octombrie 2021, procurora Elena Cazacov a fost desemnată în funcția de șefă interimară a PA. Detalii aici.