Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A fost deconspirată o schemă…

A fost deconspirată o schemă de escrocherie

Oamenii legii au deconspirat o schemă frauduloasă de escrocherie și evaziune fiscală. Schema escrocheriei era organizată și condusă de o femeie, de 33 ani, locuitoare a municipiului Chișinău, care a tras pe sfoară mai mulți agenți economici din agricultură.

Pe parcursul anului curent, suspecta, sub pretextul efectuării diferitor lucrări de construcții în domeniul agricol, folosindu-se de rechizitele unei întreprinderi înregistrate pe teritoriul R. Moldova, a însușit ilegal mijloace bănești de la mai multe gospodării țărănești.

Ca rezultat al perchezițiilor și altor măsuri speciale de investigații, a fost dovedită vinovăția și însușirea ilegală a mijloacelor bănești – 3.500.000 de lei.

Suspecta a fost audiată în calitate de bănuită în săvârșirea infracțiunii și urmează a fi supusă răspunderii penale.

Dacă va fi găsită vinovată de escrocherie și evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, bănuita riscă închisoare de la 8 până la 15 ani, iar agentul economic folosit în schema frauduloasă riscă amendă de la 60.000 până la 120.000 de lei cu lichidarea întreprinderii.

Actualmente, se întreprind acțiuni întru stabilirea și altor agenți economici care au avut de suferit în rezultatul acțiunilor ilicite a suspectei.