Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   30 de zile de arest…

30 de zile de arest preventiv pentru consilierul de probațiune reținut la Bălți pentru corupere pasivă

Sursa foto: cna.md

Consilierului de probațiune reținut la Bălți pentru corupere pasivă i s-a aplicat măsura preventivă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile, se arată într-un comunicat vineri, 5 aprilie.

„Demersul procurorilor a fost admis, fiind dispusă aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pe un termen de 30 de zile în privința consilierului de probațiune reținut la Bălți pentru corupere pasivă”, potrivit procurorilor.

Un consilier de probațiune din cadrul Biroului de Probațiune Bălți a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Bălți într-un dosar de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins și primit 4000 de lei de la un locuitor al municipiului pentru a nu-i verifica graficul de executare a muncii neremunerate în folosul comunității, stabilite ca pedeapsă pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere, se arată într-un comunicat joi, 4 aprilie.

Centrul Național Anticorupție (CNA) a făcut publice joi, 4 aprilie, fragmente audio din dosarul consilierului de probațiune din Bălți, reținut pentru corupere pasivă.