Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   30 de mii pe lună,…

30 de mii pe lună, salariul lui Viorel Chetraru, șeful CNA, în 2015

Viorel Chetraru, directorul Centrului Național Anticorupție a ridicat anul trecut un salariu de 361 948 de lei, echivalentul a puțin peste 30 de mii de lei lunar. Anul trecut însă, conform declarației sale cu privire la venituri și proprietate, disponibilă pe site-ul instituției, familia sa nu a făcut nicio achiziție. 

Viorel Chetraru declară casa din Chișinău, despre care ZdG a scris anterior, terenul, dar și automobilul Renault Megane fabricat și cumpărat în 2005. Șeful CNA și-a deschis anul trecut mai multe conturi bancare pe care avea peste 7 mii de euro. Chetraru mai indică și o datorie de 100 de mii de lei, contractată în 2010 și pe care trebuie să o stingă până în 2017.

În 2014, Viorel Chetraru a ridicat un salariu anual de aproximativ 300 mii de lei, echivalentul a 25 de mii de lei lunar.

Citiți aici despre casa lui Viorel Chetraru

Declarațiile cu privire la venituri și proprietate ale adjuncților lui Viorel Chetraru, Vadim Cojocaru și Cristina Țărnă încă nu au fost plasate pe site-ul instiției.

Viorel Chetraru este director al CNA din 2012, când a fost ales în urma unui concurs public. Acesta a condus anterior, din 2009, CCCEC-ul, instituție care după reformare s-a transformat în CNA.