Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ „Peste 70 la sută…

VIDEO „Peste 70 la sută dintre adulții din UE sunt vaccinați complet”. Discursul președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind starea Uniunii în 2021

Peste 70 la sută dintre adulții din UE sunt vaccinați complet. În întreaga Europă au fost generate peste 400 de milioane de certificate digitale ale UE, iar 42 de țări de pe patru continente s-au conectat la certificat, a declarat în fața Parlamentului președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu referire la starea Uniunii în 2021.

„Am fost singurii care am partajat jumătate din producția noastră de vaccinuri cu restul lumii. Le-am furnizat europenilor peste 700 de milioane de doze și am trimis alte peste 700 de milioane de doze restului lumii, unui număr de peste 130 de țări”, susține Ursula von der Leyen.

„Prioritatea noastră absolută, care este și cea mai urgentă, este accelerarea vaccinării la nivel mondial”.

„Dat fiind că în țările cu venituri mici au fost administrate mai puțin de 1 % din dozele de vaccin de la nivel mondial, amploarea nedreptății și gradul de urgență sunt de netăgăduit. Aceasta este una dintre marile probleme geopolitice ale vremurilor noastre. Echipa Europa investește un miliard de euro în sporirea capacității de producție de ARN mesager din Africa. Ne-am angajat deja să partajăm 250 de milioane de doze. Vă pot anunța încă de astăzi că la acest angajament Comisia va adăuga o nouă donație de alte 200 de milioane de doze până la mijlocul anului viitor”.

Haideți să facem tot posibilul pentru a ne asigura că această pandemie nu se transformă într-o pandemie a persoanelor nevaccinate, a menționat președinta Comisiei Europene.

„Criza provocată de coronavirus se face în continuare resimțită. Mulți sunt cei care suferă de pe urma pandemiei care persistă încă. Sunt inimi frânte pe care nu le vom putea consola niciodată, povești de viață întrerupte înainte de vreme și un timp pe care nu li-l vom putea da niciodată înapoi tinerilor noștri. Ne confruntăm cu provocări noi și de durată într-o lume care se redresează – și se fracturează – cu sincope”.