Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Ministerul rus al Apărării…

VIDEO Ministerul rus al Apărării publică imagini cu lansarea rachetelor Iskander asupra unei baze „de mercenari” din Ucraina

Colaj ZdG

Ministerul rus al Apărării publică vineri, 25 martie, imagini cu lansarea rachetelor Iskander asupra unei baze de antrenament a „mercenarilor din Ucraina, scrie Tass.

Conform Ministerului rus al Apărării, ar fi fost lansate două tipuri de rachete: o rachetă balistică și o rachetă de croazieră. Liniile frontului sunt „practic îngheţate”, în timp ce invazia rusă intră în cea de-a doua lună, spun ucrainenii.

Echipaje ale sistemelor de rachete Iskander au „distrus baza de antrenament a mercenarilor străini din Ucraina”, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Racheta balistică a lovit clădirea care găzduia legiunea străină și baza de antrenament. Deoarece a fost folosit un focos puternic exploziv, clădirea, lungă de 60 de metri, a fost distrusă aproape complet, iar inamicul a fost lovit”, potrivit armatei ruse. 

Statele Unite estimează că Rusia are o rată de eșec de până la 60% la unele dintre rachetele ghidate folosite în Ucraina, au declarat pentru Reuters trei oficiali americani.