Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO / Ministerul rus al…

VIDEO Ministerul rus al Apărării a făcut bilanțul primei luni de „operațiune specială” în Ucraina: Armata rusă își va concentra eforturile pentru a atinge obiectivul principal – „eliberarea Donbass-ului”

Ministerul rus al Apărării anunță că Rusia a îndeplinit sarcinile principale ale primei etape a așa-numitei „operațiuni speciale”, ceea ce ar însemna, potrivit Rusiei, că „potențialul de luptă al forțelor armate ale Ucrainei a fost redus semnificativ”. Reprezentanții Ministerului rus al Apărării susțin că armata rusă își va concentra acum eforturile pentru a atinge obiectivul principal – „eliberarea Donbass-ului”.

Potrivit Misterului rus al Apărării, în Lugansk a fost eliberat 93% din teritoriu, iar în Donețk – 54%. Totodată, Moscovei spune că au fost practic distruse forțele de Apărare Aeriană a Ucrainei, au fost distruse și arsenalele unde erau depozitate până la 70% din stocurile de echipamente militare ale Ucrainei.

De asemenea, reprezentanții Ministerului rus al Apărării au vorbit și despre pierderile înregistrate de armata ucraineană. Potrivit Rusiei, în așa-numita „operațiune specială”, pierderile armatei ucrainene sunt de aproximativ 30 de mii de oameni, dintre care „peste 14 – irecuperabile”.

„Trupele ruse au blocat Kievul, Harkovul, Cernigov, Sumî și Nikolaev. Sub controlul complet al armatei ruse este Herson și cea mai mare parte a regiunii Zaporojie”, mai spun reprezentanți Ministrului rus al Apărării.

Harta prezentată de Ministerul rus al Apărării.

v

Totodată, pe 25 martie, Ministerul rus de Externe a anunțat că de la început „operațiunii speciale” a Rusiei în Ucraina și până în prezent, 24 februarie – 25 martie, 1.351 de militari ruși au murit, iar 3.825 au fost răniți, transmite RIA Novosti.

De cealaltă parte, Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat vineri, 25 martie, că peste 16 mii de soldați ruși ar fi murit în Ucraina de la începutul războiului.