Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un mort și trei răniți…

Un mort și trei răniți în urma unei explozii în apropierea biroului FSB din Arhaghelsk

29.ru

Un material de Novaya Gazeta

O persoană a fost ucisă şi alte trei rănite, miercuri, 31 octombrie, de o explozie produsă în apropierea unui birou al Serviciului federal de securitate rus (FSB) din oraşul Arhanghelsk, situat în nord-vestul Rusiei. Comitetul rus de Investigații a deschis pe acest caz un dosar penal în temeiul articolelor „act terorist” și „transport ilegal de muniții”. Dispozitivul exploziv ar fi fost activat un băiat în vârstă de 17 ani, locuitor al orașului, numele căruia, deocamdată, nu se cunoaște.

„A fost detonată o încărcătură explozivă”, a declarat Igor Orlov, guvernatorul regiunii Arhanghelsk. Acesta a precizat că o persoană a decedat şi alte trei au fost spitalizate în urma deflagraţiei. Comitetul antiterorism de la Moscova a anunţat că persoana decedată este chiar autorul atacului, iar cei trei răniţi sunt angajaţi ai FSB.

După explozie, pe rețeaua de socializare telegram a devenit viral mesajul unei persoane, care apare sub numele Valeryan Panov, care cu 20 de minute înainte de explozie a scris într-un chat anarhist, că va organiza o explozie în Arhangelsk. Pe avatarul său avea emblema RAF – organizație teroristă de stânga care operează în Republica Federală Germania.

 

Foto: 29.ru