Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucraina s-a calificat la Euro…

Ucraina s-a calificat la Euro 2024. La turneul final a ajuns, în premieră, și Georgia

Fotbaliștii Ucrainei în meciul cu Islanda. Sursa: digisport.ro

Echipa naţională a Ucrainei a învins marţi seara, 26 martie, pe teren neutru, la Wroclaw, Polonia, echipa naţională a Islandei, cu scorul 2-1, calificându-se la turneul final al Euro 2024. În premieră, Georgia a reușit să se califice la Campionatul European. În barajul disputat la Tbilisi, în fața propriilor fani, georgienii s-au impus la penalty-uri în fața Greciei.

Ucraina – Islanda

 În minutul 30, Islanda a deschis scorul cu un șut din afara careului al lui Albert Gudmunsson. În minutul 29, Ucraina a marcat, dar golul a fost anulat pentru un offside. În repriza a doua, ucraineanul Heorhiy Sudakov trimite o pasă superbă, iar Viktor Tsygankov pătrunde în centru și finalizează cu un șut la colțul lung, egalând scorul. În minutul 84, Mykhailo Mudryk înscrie cu golul câștigător din afara careului.

Echipa antrenată de Serhii Rebrov va evolua în grupa E, alături de Belgia, Slovacia şi România. Tricolorii vor debuta la turneul final împotriva Ucrainei, la 17 iunie, pe Allianz Arena, din Munchen.

Georgia – Grecia

Naţionala de fotbal a Georgiei s-a calificat în premieră la un Campionat European, după ce a învins selecţionata Greciei cu 4-2, la loviturile de departajare, marţi seara, la Tbilisi, într-un play-off pentru EURO 2024, transmite eurosport.ro.

Echipa antrenată de francezul Willy Sagnol va evolua în Grupa F la turneul final din Germania (14 iunie-14 iulie), alături de Portugalia, Turcia şi Cehia.

Cele două echipe nu au reuşit să marcheze în timpul regulamentar sau prelungiri (0-0), astfel că totul s-a decis la loviturile de departajare. Partida s-a jucat în fața a peste 50 de mii de suporteri.