Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Turcia închide cerul avioanelor rusești…

Turcia închide cerul avioanelor rusești care transportă soldați în Siria

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat că Turcia a închis spațiul aerian avioanelor rusești care transportau soldați în Siria.

Declarația a fost făcută de oficialul turc în timpul unei vizite în Uruguay, scrie Yeni Şafak . 

Cavusoglu a anunțat că spațiul aerian a fost închis pentru aeronavele militare și civile ruse care zboară spre Siria. Permisul de zbor s-a încheiat în aprilie.

Totodată, el a amintit că Turcia nu s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei.

„Dacă vreo companie dorește să facă afaceri în Turcia, trebuie să acționeze în conformitate cu legile noastre și să respecte legislația internațională. Nu permitem nicio activitate ilegală”, a spus el.

Anterior, Cavusoglu a spus că există țări din NATO care doresc să continue războiul în Ucraina, deoarece acest lucru poate slăbi Rusia.

În cea de-a 59-a zi de război în Ucraina, Primarul din Kiev, Vitali Kliciko, face apel la cetăţeni să respecte starea de asediu în noaptea de Înviere, pentru a evita „posibile provocări”. Conform primarului, slujbele din biserici vor fi transmise onlinePrim-ministrul Ucrainei Demys Smyshal susține că situația din Mariupol este „cea mai mare catastrofă umanitară” și poate cea mai gravă catastrofă a secolului, în condițiile în care orașul port din sud-estul țării se confruntă cu bombardamente constante din partea forțelor rusești.

LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina. O rachetă rusă a lovit o conductă de gaz în regiunea Dnipropetrovsk. Statul Major: Ocupanții ruși se pregătesc pentru un atac asupra orașului Severodonețk