Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele ruse au bombardat orașul…

Trupele ruse au bombardat orașul Avdiivka cu muniții cu fosfor. Explozii puternice în Lvov

imagine-simbol

Trupele ruse continuă să atace regiunea Donețk. Orașul Avdiivka a fost bombardat cu muniții cu fosfor. Şeful administraţiei militare regionale Doneţk, Pavel Kirilenko, a oferit detalii despre situaţia operaţională din regiune, scrie novosti.dn.ua.

„De la începutul zilei și la ora actuală se știe că o persoană a murit în urma atacurilor la ieșirea din Marinka. În complexul industrial Avdeevskaya, fasciștii ruși au folosit muniție cu fosfor. Consecințele acestor atacuri se stabilesc”, a spus Kirilenko.

Potrivit acestuia, bombardamente puternice au avut loc în vecinătatea orașului Toretsk. 16 posturi de transformare au fost avariate, 12 dintre ele au fost deja reparate.

„În această dimineață au început lucrările cu privire la reluarea alimentării cu energie electrică. Din fericire, nu există victime în rândul populației civile din comunitatea Toretsk, dar există pagube semnificative la locuințe – documentăm toate aceste fapte ”, a adăugat șeful regiunii.

Tot sâmbătă, 26 martie, forțele rusești au lansat rachete asupra orașului Lvov, fiind declanșate trei explozii puternice.

Primarul orașului Lvov, Andrey Sadovy, a cerut localnicilor să nu distribuie pe rețelele de socializare fotografii sau videoclipuri de la locul impactului, ci să rămână în adăposturi.

Între timp, președintele administrației militare regionale din Lvov, Maxim Kozitsky, a declarat că în jurul orei 16:30 au avut loc trei explozii puternice în apropiere de Lvov din direcția Kryvchytsy.

„Acum există o alertă de raid aerian, așa că toată lumea să stea calmi și să rămână în adăposturi”, a îndemnat el.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Miercuri, 16 martie, Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a ordonat Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut Rusiei să se conformeze „imediat” deciziei Curții de la Haga.

„Federaţia Rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean”, a transmis Joan Donoghue, judecătoarea preşedintă a Curții, al cărei sediu este la Haga. Curtea de la Haga a luat decizia cu 13 voturi pentru și 2 voturi împotrivă.

Ulterior, Kremlinul a declarat că nu se va conforma ordinului Curții Internaționale de Justiție de la Haga.