Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Toți 224 de oameni aflați…

Toți 224 de oameni aflați la bordul avionului au murit. Rusia declară 1 noiembrie – zi de doliu național

11 noiembrie este declarată zi de doliu național în Rusia. Un decret în acest sens a fost semnat de Vladimir Putin, după tragedia aeriană din această dimineață. Drapele vor fi lăsate în bernă, iar toate manifestaţiile şi emisiunile distractive vor fi amânate pentru altă zi.

Amintim că un avion al unei companii din Rusia, Airbus A321, cu 224 de persoane la bord, s-a prăbuşit în Egipt, la 20 de minute de la decolare.

Salvatorii au găsit aproximativ 100 de corpuri neînsuflețite ale pasagerilor, printre acestea sunt cinci corpuri de copii. Potrivit serviciilor de securitate egiptene, supraviețuitori nu sunt. Resturile avionului civil rus au fost descoperite în centrul peninsulei Sinai. De asemenea, salvatorii au găsit și cutiile negre ale aeronavei, care urmează a fi investigate epntru a stabili cauza tragediei.

Avionul efectua cursa 9268 pe ruta Sharm el—Sheikh — Sankt Petersburg. Aeronava a decolat de pe aeroportul egiptean la 6:21 (ora Moscovei) și peste 23 de minute a dispărut de pe ecranele radarelor. La bordul avionului se aflau 217 pasageri și 7 membri ai echipajului. Cei mai mulți pasageri erau turiști ruși.