Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Detalii despre tentativa de asasinat…

Detalii despre tentativa de asasinat de la Kiev: Fiul unui politician a fost ucis din greșeală

Persoane neidentificate au deschis focul asupra mașinii unui politician ucrainean, duminică la Kiev, atac în care fiul acestuia, în vârstă de trei ani, a fost ucis, notează Reuters.

Atacul îl viza pe omul de afaceri Vyacheslav Sobolev, consilier regional la Kiev, care se afla la volanul autoturismului, a precizat o sursă anonimă pentru Reuters, citată de stirileprotv.ro.

Ministerul de Interne din Ucraina nu a identificat proprietarul autoturismului sau identitatea victimei.

“Un copil a murit într-o ambulanță, în drum spre spital, după ce a fost împușcat”, a precizat Ministerul de Interne ucrainean într-o postare pe Facebook.

Sobolev este un om de afaceri din Donețk, oraș invadat de insurgenții pro-ruși. În perioada 2010-2011, acesta s-a a aflat în conducerea companiei energetică de stat Naftogaz.

Mai multe figuri importante au fost asasinate pe străzile Kievului din 2014, de când Rusia a anexat Crimea și a fost declanșat conflictul din estul Ucrainei.

Pavel Shermet, un jurnalist bielorus cunoscut pentru criticile acide la adresa conducerii statului și al opozantului lui Putin, Boris Nemțov, a fost ucis în 2016 la Kiev.