Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Sursă media din F. Rusă:…

Sursă media din F. Rusă: Comitetul de anchetă rus i-ar fi înaintat învinuire de omor liderului PD, Vlad Plahotniuc, și a solicitat arestul acestuia

Portalul rosbalt.ru din F. Rusă a publicat astăzi, 6 decembrie, informația potrivit căreia Comitetul de anchetă al F. Ruse i-ar fi înaintat învinuire de omor președintelui Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, în acest sens fiind depusă o cerere de arest. Purtătorul de cuvânt al PDM neagă informația, spunând că ar fi vorba de o farsă care are drept scop intimidarea liderului PDM.

Rosbalt scrie că potrivit unei surse din cadrul organelor ruse de anchetă că Plahotniuc, fiind parte a unui grup organizat, ar fi comis uciderea a mai mult de două persoane cu o cruzime deosebită,  pe motive de ură politică, ideologică, rasială și națională. Tribunalul regiunii Basmani a formulat o cerere de arestare a lui Plahotniuc, în absența acestuia. Sursa citată de portal ar fi refuzat să ofere detalii din anchetă, menționând doar că infracțiunile nu au fost comise în F. Rusia.

Contactat de Ziarul de Gardă, Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din R. Moldova a declarat:

„Nu cunoaștem nimic despre astfel de informații, doar cea care a apărut pe rețelele de socializare. Cel mai probabil că este una din nenumăratele farse care au loc în ultima perioadă și atacuri la adresa peședintelui democrat din R. Moldova,  în opinia noastră, atacuri parvenite inclusiv și de la Moscova și care trebuie să recunoaștem că au legătură directă cu activitatea sa politică. Atacuri ce au drept scop intimidarea sa și trebuie să remarcăm că în ultimul an au existat mai multe încercări de a fi inițiate dosare în F. Rusă în adresa mai multor reprezentanți ai guvernării, acțiuni pe care R. Moldova le-a denunțat politic. În opinia noastră tratăm astfel de acțiuni strict ca metode de șantaj politic, atât la adresa Partidului Democrat și a președintelui, cât și la adresa guvernării în întregime”.

Întrebat care vor fi acțiunile ulterioare privind această situație, Vitalie Gamurari a răspuns că deocamdată, nu poate răspunde  la această întrebare.

Pe pagina oficială a instanțelor judecătorești a orașului Moscova a fost plasată informația precum o cererea pe numele lui Plahotniuc Vladimir Gheorghe a fost înregistrată în cadrul Instanței raionului Basmani, pe data de 30 noiembrie. Este menționat art. 105 „Omor” din Codul Penal al F. Ruse.