Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   SUA: Personalul de la Casa…

SUA: Personalul de la Casa Albă, sfătuit să stea acasă sau să-și ascundă legitimațiile, din cauza protestelor

Angajații de la Casa Albă care trebuie neapărat să vină luni, 1 iunie, la serviciu sunt sfătuiți să-și ascundă legitimațiile și permisele de liberă trecere până ajung la un punct de intrare al Secret Service. De asemenea, când pleacă de la serviciu trebuie să nu poarte la vedere aceste documente. Sunt instrucțiuni pe care personalul Casei Albe le-a primit printr-un e-mail văzut de CNN. Mailul îi încurajează pe angajați să lucreze de acasă, acolo unde se poate și să evite deplasarea la serviciu din cauza protestelor.

De câteva zile, protestatarii se adună și demonstrează în fața Casei Albe și au fost confruntări între ei și Secret Service, serviciul care asigură paza Președinției americane. 

Potrivit New York Times, de teama violențelor, președintele Donald Trump a fost dus de urgență, vineri, pentru scurt timp, într-un buncăr din Casa Albă, folosit în trecut în cazul atacurilor teroriste.

După ce sâmbătă după-amiază au fost proteste pașnice la Washington, situația s-a schimbat în cursul serii, când oamenii au trecut la distrugeri. Potrivit primarului, cei care au făcut asta păreau să fie un grup organizat, care avea unelte și un plan bine pus la punct. 

Peste 60 de agenți sub acoperire ai Secret Service și agenți speciali au fost răniți de vineri noapte până duminică dimineață în zona Casei Albe în urma protestelor declanșate de moartea americanului de culoare George Floyd. Personalul Secret Service a fost lovit cu pietre, cărămizi, sticle, petarde, dar în același timp agenții au fost agresați și fizic, fiind „expuși la fluide corporale” în vremuri de pandemie, se arată într-un comunicat al Secret Service. 11 angajați ai Secret Service au fost duși la spital cu răni ușoare.

Potrivit comunicatului, nimeni nu a reușit să treacă până acum de gardul Casei Albe și niciun oficial nu a fost în pericol. Agenții au făcut doar o arestare lângă Casa Albă, sâmbătă noaptea.

Sursa: Digi24.ro