Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Soldații ruși au violat minori…

Soldații ruși au violat minori la Bucha. Comisarul pentru drepturile omului din Parlamentul ucrainean cere o investigație ONU

Soldaţii ruşi au violat minori, afirmă comisarul pentru drepturile omului din parlamentul ucrainean, Ludmila Denisova. Denisova a cerut ONU să investigheze aceste fapte, precum şi alte presupuse crime de război.

O fată de 14 ani din Bucha, suburbie a Kievului, este însărcinată după ce a fost violată de cinci bărbaţi, susține Ludmila Denisova într-o postare pe Facebook.

Ea a adăugat că un băiat de 11 ani din Bucha a fost şi el violat, în timp ce mama lui, legată de un scaun, a fost silită să privească.

„Nu există loc pe pământ sau în iad unde criminalii rasiști să se poată ascunde de pedeapsă”, adaugă Ludmila Denisova.

„Violul este strict interzis de articolul 27 din Convenția de la Geneva din 1949 privind protecția persoanelor civile în timp de război”, accentuează Denisova.

Denisova face apel la organizațiile internaționale pentru investigarea acestor fapte.

„Fac un apel la Comisia ONU și la misiunea de experți înființată de statele participante OSCE pentru investigarea încălcărilor drepturilor omului în timpul invaziei militare ruse în Ucraina

Comunitatea internațională este șocată de masacrul și abuzurile asupra populației civile din Bucha care au ieșit la iveală după retragerea trupelor ruse din oraș, la 30 martie, după ce soldații ruși ocupaseră localitatea la începutul lunii martie.