Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Serviciul de Securitate al Ucrainei…

Serviciul de Securitate al Ucrainei anunță că Nicolai Ceaus primește asistența medicală necesară, după ce o perioadă îndelungată a fost lipsit de libertate

Reprezentanții Serviciului de Securitate al Ucrainei susțin că fostul judecător Nicolai Ceaus primește asistența medicală necesară, după ce o perioadă îndelungată a fost lipsit de libertate.

Serviciul de Securitate al Ucrainei nu l-a răpit pe fostul judecător Nicolai Ceaus. Ieri, 30 iulie, la linia fierbinte a Serviciului de Securitate a sunat o persoană, care a anunțat despre faptul că un om, venit la un consiliu din regiunea Vinița, s-a prezentat drept Nicolai Ceaus și a rugat să fie chemați anume ofițerii din cadrul serviciului.

Nicolai Ceaus ar fi declarat anchetarilor că a fost răpit, lipsit de libertate și supus și altor acțiuni ilegale.

Astfel, au fost luate măsurile necesare pentru asigurarea securității lui Ceaus. Având în vederea starea lui fizică și morală, după ce a perioadă îndelungată fost lipsit de liberate, acum el primește asistența medicală necesară.

Reprezentanții Serviciului de Securitate al Ucrainei susțin că întreprind măsurile necesare pentru a stabili circumstanțele în care a fost răpit și lipsit de libertate fostul judecător, dar și pentru identificarea făptașilor. Serviciul de Securitate al Ucrainei menționează că desfășoară din luna mai curent o anchetă penală preventivă privind răpirea fostului judecător Ceaus și trecerea ilegală a acestuia peste frontiera de stat.

Iulian Balan, avocatul judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, vestit pentru mita de 150 de mii de dolari pe care ar fi ascuns-o în borcane și ar fi îngropat-o în grădină, a anunțat sâmbătă, 3 aprilie, într-un live pe Facebook, despre răpirea la Chișinău a magistratului.

Pe 10 martie curent, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins solicitarea lui Nicolai Ceaus de a suspenda actul emis de către preşedintele R. Moldova la 12 octombrie 2017 prin care i s-a refuzat azil politic până la examinarea recursului. În același timp, CSJ nu s-a pronunțat, deocamdată, asupra solicitării de a casa decizia instanţei de apel şi a hotărârii primei instanţe.