Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Serviciile secrete britanice susțin că…

Serviciile secrete britanice susțin că forțele ucrainene au respins numeroase atacuri în Donbas, iar trupele ruse au obținut unele avansuri teritoriale

Imagine-simbol

Forțele ucrainene au respins numeroase atacuri ale trupelor ruse în Donbas, iar rușii au suferit pierderi semnificative, chiar dacă au obținut unele avansuri teritoriale, menționează serviciile secrete britanice în raportul publicat duminică, 24 aprilie.

Principalele constatări ale serviciilor secrete britanice:

  • Ucraina a respins în această săptămână numeroase atacuri rusești de-a lungul liniei de contact din Donbas.
  • În ciuda faptului că Rusia a obținut unele câștiguri teritoriale, rezistența ucraineană a fost puternică pe toate axele și a provocat costuri semnificative forțelor rusești.
  • Moralul slab al rușilor și timpul limitat pentru reconstituirea, reechiparea și reorganizarea forțelor folosite în ofensivele anterioare împiedică probabil eficacitatea de luptă a Rusiei.

În cea de-a 60-a zi de război în Ucraina, Polonia a furnizat Ucrainei arme în valoare de 1,6 miliarde de dolari (1,5 miliarde de euro) pentru a o ajuta să facă faţă invaziei ruse. Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus 17 ţinte aeriene ruseşti în ultimele 24 de ore. Secretarul general al ONU Antonio Guterres va vizita Turcia luni înainte de a merge la Moscova şi Kiev, a anunţat organizaţia mondială.

Detalii aici – LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina