Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia continuă să lanseze rachete…

Rusia continuă să lanseze rachete asupra Ucrainei de pe teritoriul Belarusului – Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

Federația Rusă continuă să lanseze atacuri cu rachete asupra orașelor ucrainene de pe teritoriul Belarus.

Acest lucru se precizează în informațiile operaționale ale Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei de la ora 6:00, publicate pe Facebook .

„Inamicul continuă operațiunea ofensivă împotriva Ucrainei. De la începutul zilei, ocupantul rus a continuat să lanseze lovituri cu rachete cu bombe și artilerie asupra așezărilor Ucrainei. Invadatorii continuă să folosească rețeaua de aerodromuri a Republicii Belarus pentru a efectua atacuri aeriene asupra Ucrainei”, se arată în raport.

Presa ucraineană mai scrie că au fost înregistrate numeroase cazuri de filmări de reportaje pentru canalele de televiziune rusești despre presupusa „umanitate a soldaților ruși”.

În același timp, pe rețelele de socializare, soldații ruși continuă să distribuie conținut care prezintă negativ activitățile Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Gruparea Forțelor de Apărare ale Ucrainei desfășoară o operațiune defensivă în toate direcțiile de înaintare a inamicului. Inamicul continuă să sufere pierderi mari de forță de muncă, echipamente terestre și mijloace de atac aerian. S-a predat”, se spune în declarație.