Rusia a aplicat sancțiuni pentru 322 de cetățeni și 68 de companii din Ucraina

Un material de pe Novaya Gazeta

Guvernul rus a emis astăzi, 1 noiembrie, un decret de aplicare a sancțiunilor pentru 322 de persoane fizice și 68 de companii din Ucraina, „în legătură cu acțiunile neprietenoase ale Ucrainei față de cetățenii și persoanele juridice din Federația Rusă”.

Sancțiunile prevăd blocarea conturilor, valorilor mobiliare și a bunurilor de pe teritoriul Rusiei ale persoanelor care figurează în lista de sancțiuni, precum și interzicerea retragerii capitalului din F. Rusă. Printre persoanele sancționate se numără judecători ai Curții Constituționale din Ucraina, deputați din Rada Supremă, oameni de afaceri ucraineni, oficiali ai administrației președintelui ucrainean, șefi ai autorităților executive, companii ucrainene și entități juridice controlate de oameni de afaceri ucraineni.

În documentul publicat de Guvernul rus sunt indicate numele tuturor persoanelor și denumirile companiilor vizate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *