Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România: Liviu Dragnea ar putea…

România: Liviu Dragnea ar putea fi eliberat din închisoare

Foto: digi24.ro

Fostul preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) din România, Liviu Dragnea, a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie în anulare împotriva deciziei prin care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Teleorman, transmite Agerpres.

Conform site-ului instanţei supreme, contestaţia a fost înregistrată vineri, deocamdată nefiind stabilită data când va începe procesul.

Fosta avocată a lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat pentru G4media.ro că această contestație în anulare a fost depusă personal de Liviu Dragnea prin poștă și că el urmează să-și angajeze un avocat pentru a-l reprezenta în instanță.

Contestația se bazează pe faptul că în momentul judecării apelului completul de magistraţi nu ar fi fost legal constituit, ceea ce ar atrage cu sine nelegalitate deciziei, notează capital.ro.

Astfel, digi24.ro scrie că dacă magistrații instanței supreme admit cererea fostului președinte al PSD, acesta ar putea fi eliberat din închisoare, iar apelul său în acest dosar ar putea fi rejudecat de un nou complet de judecători, așa cum s-a întâmplat și în cazul foștilor miniștri Elena Udrea sau Darius Vâlcov.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Foto: digi24.ro