Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Purtătorul de cuvânt al Kremlinului:…

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Ministerul rus al Apărării va oferi informații despre pierderile armatei ruse în Ucraina atunci când va considera de cuviință”

Ministerul Apărării al Federației Ruse va furniza informații suplimentare cu privire la pierderile armatei ruse în timpul „operațiunii militare speciale” din Ucraina, atunci când va considera că este cazul. Declarațiile au fost făcute de către purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov, scrie Tass.

„Într-adevăr, odată ce au fost furnizate informații Ministerului Apărării [cu privire la pierderi]. Această prerogativă le aparține în întregime lor, adică armatei noastre. Când vor considera de cuviință, vor furniza informații suplimentare”, a spus Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că „operațiunea militară specială” din Ucraina se desfășoară în strictă conformitate cu planurile și sarcinile stabilite.

„Planurile și sarcinile sunt bine cunoscute, nu mă voi repeta. Armata nu trage în civili până când civilii nu iau armele și vizează armata noastră”, a conchis secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

Statul major al forțelor armate ale Ucrainei raportează miercuri, 23 martie, pierderile provocate trupelor rusești. Potrivit autorităților ucrainene, în 28 de zile Rusia a pierdut 15 600 de soldați, 517 tancuri și 1 578 de vehicule blindate. Detalii aici

Miercuri, 23 martie, este a 28-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. La Mariupol, militarii ruși au continuat să atace cu focuri de artilerie, dar și cu lovituri de la mare distanță.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina