Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Primarul Kievului anunță relaxarea restricțiilor…

Primarul Kievului anunță relaxarea restricțiilor de circulație în capitala Ucrainei

Primarul Kievului Vitali Kliciko a anunțat luni, 28 martie, o relaxarea a restricțiilor de circulație în capitala Ucrainei. Interdicția de circulație va intra în vigoare cu o oră mai devreme și se va încheia cu o oră mai târziu, transmite presa ucraineană.

„Informaţii importante! Interdicţia de circulaţie se schimbă în Kiev şi în regiune. Începând de astăzi, 28 martie, restricţia va începe cu o oră mai târziu şi se va încheia cu o oră mai devreme. Şi va dura de la 21:00 (ora locală) până la 6:00”, a menționat Kliciko într-o postare pe canalul de Telegram.

Autorităţile locale au anunţat anterior că vor fi reluate orele în format online, luni, în capitală.

În a 33-a zi de război în Ucraina, militarii ucraineni continuă să respingă atacurile rusești. În mai multe orașe din Ucraina au fost auzite alarme antiaeriene. Trupele ucrainene au lansat contraatacuri cu succes în orașul Harkov din sud-estul Ucrainei. Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, solicită „demilitarizarea” zonei Cernobîl, ocupată de forțele ruse. Președintele Ucrainei declară că Ucraina este pregătită să discute despre adoptarea unui statut neutru ca parte a unui acord de pace cu Rusia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina