Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele ucrainean urmează să se…

Președintele ucrainean urmează să se adreseze prin videoconferință liderilor țărilor din NATO

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelensky, urmează să se adreseze prin videoconferinţă liderilor ţărilor din NATO care se reunesc joi, 24 martie, la Bruxelles pentru un summit extraordinar dedicat invadării Ucrainei de către Rusia, anunță presa ucraineană cu referire la purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean, Serghei Nikiforov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelului ucrainean, liderul ucrainean va cere ajutor pentru a pune capăt invaziei ruse.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean, Serghei Nikiforov, a indicat că Volodimir Zelensky va „participa activ” la summit, „minim” cu un discurs şi „maxim” prin „participare deplină, bineînţeles într-un format video”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat marți, 15 martie, că Ucrainei nu poate deveni membru al blocului militar NATO. Detalii aici

Miercuri, 23 martie, este a 28-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. La Mariupol, militarii ruși au continuat să atace cu focuri de artilerie, dar și cu lovituri de la mare distanță.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina