Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele Italiei a respins demisia…

Președintele Italiei a respins demisia lui Draghi și i-a cerut să se adreseze Parlamentului „pentru a avea o imagine clară asupra situației politice”

Sursa foto: Reuters

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a respins joi, 14 iulie, demisia premierului Mario Draghi și i-a cerut acestuia să se adreseze Parlamentului pentru a avea o imagine clară a situației politice, transmite Reuters.

Draghi și-a prezentat demisia după ce Mișcarea 5 Stele, un partid din coaliția sa de guvernare, nu a participat la un vot de încredere asupra unui decret-lege discutat în Senat.

„Îmi voi prezenta demisia președintelui republicii în această seară”, a declarat Draghi, joi, în fața cabinetului, potrivit unei declarații publicate de biroul său.

„Coaliția de unitate națională care a susținut acest Guvern nu mai există”, a adăugat el.

Chiar dacă guvernul italian a câștigat confortabil votul de joi din Senat cu ajutorul altor partide, Draghi a avertizat în repetate rânduri că, fără sprijinul Mișcarea 5 Stele, guvernul nu poate continua.

Fostul șef al Băncii Centrale Europene (BCE), în vârstă de 74 de ani, a fost numit anul trecut de președintele Sergio Mattarella pentru a salva Italia de criza provocată de pandemia de COVID-19 și pentru a conduce redresarea post-pandemică.

Prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, și-a anunțat demisia