Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Preşedintele ales al SUA şi…

Preşedintele ales al SUA şi Kamara Harris au ajuns la Washington. Primul discurs al lui Joe Biden a fost în memoria victimelor COVID

Președintele ales Joe Biden a rostit marți seară primul său discurs în capitala Statelor Unite, pe esplanada de la Monumentul lui Lincoln. El a dedicat acest moment, în care a vorbit despre memorie și vindecare, celor peste 400.000 de victime pe care pandemia le-a făcut numai în SUA, scrie Digi24.

Joe Biden a mers pe esplanadă alături de soția sa, Jill. El a fost însoțit și de viitoarea vicepreședintă Kamala Harris, care a venit împreună cu soțul ei. 

Joe Biden și-a început discursul adresându-i mulțumiri unei asistente din Michigan, Lori Marie Key, care a cântat Amazing Grace în fața Monumentului lui Lincoln. 

„Dacă există îngeri în Rai, ei sunt asistente și infirmieri. Știm din experiența familiilor noastre ce-ați făcut pentru noi, curajul de care ați dat dovadă și durerea pe care ați absorbit-o de la ceilalți. Așa că vă mulțumim. Vă mulțumim”, a spus Joe Biden.

„Ca să ne vindecăm, trebuie să ne aducem aminte. Uneori amintirile sunt dureroase, însă doar așa ne putem vindeca. Este important să facem asta ca națiune. De aceea ne aflăm azi aici. Între apus și răsărit, să lăsăm luminile să strălucească în întuneric de-a lungul bazinului sacru și să ni-i amintim pe toți cei pe care i-am pierdut”, a mai spus Biden, cu trimitere la cei peste 400.000 de americani care și-au pierdut viața din cauza pandemiei de coronavirus.

În spatele său s-au aprins 400 de lumini de-a lungul bazinului cu apă de la Monumentul lui Lincoln, iar cântăreața de gospel Yolanda Adams a cântat Hallelujah.

VIDEO/ Donald Trump şi-a luat rămas bun. Mesajul transmis la finalul mandatului de preşedinte

Joe Biden a ajuns la Washington în ajunul învestirii sale cu o aeronavă închiriată, spre deosebire de Trump care a venit acum 4 ani cu un avion guvernamental. Biden ar fi luat un tren al companiei feroviare Amtrak, aşa cum făcea când lucra în Senat, însă din motive de securitate a ales să călătorească cu avionul, scrie Mediafax.

Joe Biden este cel de-al 46-lea preşedinte al SUA.