Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Donald Trump şi-a luat…

VIDEO Donald Trump şi-a luat rămas bun. Mesajul transmis la finalul mandatului de preşedinte

Donald Trump a ţinut ultimul discurs în calitate de preşedinte al Statelor Unite. Discursul înregistrat a fost transmis pe contul de Twitter al Casei Albe. Trump a spus că se va ruga pentru succesul noii administraţii şi a evitat să pronunţe numele lui Joe Biden sau să recunoască victoria noului preşedinte.

„Compatrioţi americani,

Cu patru ani în urmă, am lansat un mare efort național pentru a ne reconstrui țara. Acum, când îmi închei mandatul ca al 45-lea președinte al Statelor Unite, vin în fața voastră cu adevărat mândru de ceea ce am realizat împreună. Am făcut ceea ce am venit să facem – și mult mai mult decât atât. Săptămâna aceasta începe o nouă administrație și ne rugăm pentru succesul său în păstrarea Americii în siguranță și prosperă.

Vă adresăm cele mai bune gânduri ale noastre și dorim, de asemenea, le dorim să aibă parte de noroc – un cuvânt foarte important.

Toți americanii au fost îngroziți de asaltul asupra Capitoliului. Violența politică este un atac asupra a tot ceea ce prețuim noi ca americani. Nu poate fi tolerat niciodată. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne unim în jurul valorilor noastre comune. Lumea ne respectă din nou. Vă rog să nu pierdeți acest respect.

Sunt deosebit de mândru că sunt primul președinte din ultimele decenii care nu a început alte războaie. Nu am căutat cel mai ușor drum. De departe, a fost, de fapt, cel mai dificil. Numai dacă uităm cine suntem și cum am ajuns aici, am putea permite vreodată apariţia cenzurii politice și listele negre în America. Aşa ceva este de neînchipuit. Ce-i mai bine pentru naţiune de abia acum va veni. Vă mulțumesc și îmi iau rămas bun. Dumnezeu sa vă binecuvânteze. Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii!”, a declarat Trump, potrivit Mediafax.


Joe Biden a sosit marţi după-amiază la baza militară Andrews din Washington. Avionul viitorului preşedinte a aterizat la ora 16:00 (21:00 GMT) chiar în momentul în care discursul de adio al lui Donald Trump era difuzat de Casa Albă. Joe Biden este cel de-al 46-lea preşedinte al SUA.