Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Presa din Belarus: Delegația Federației…

Presa din Belarus: Delegația Federației Ruse s-a pornit spre locul unde se vor desfășura negocierile cu Ucraina

Sursa foto: Belarus MFA/ Twitter

Delegația Federației Ruse s-a pornit spre locul unde ar urma să se desfășoare a două rundă de negocieri cu delegația Ucrainei, anunță agenția de presă din Belarus, BELTA. De cealaltă parte, câteva ore mai devreme, într-un mesaj video difuzat pe Facebook, ministrul ucrainean de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba a evitat să confirme că o a doua rundă de negocieri cu Rusia va avea loc miercuri.

Totuși, la scurt timp, șeful fracțiunii „Sluga Poporului” David Arakhamia a confirmat că negocierile cu Rusia vor avea loc în seara zilei de miercuri.

Prima rundă de negocieri dintre oficialii din Rusia şi Ucraina a avut loc luni, 28 februarie. Atunci, părțile au anunțat că se vor întoarce în capitalele lor pentru consultări suplimentare înainte de o a doua rundă de negocieri, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihail Podolyak.

Miercuri, 2 martie, este cea de-a șaptea zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei. La Jitomir, în urma unui atac aerian „la baza Forțelor Armate ale Ucrainei”, patru persoane au fost ucise, inclusiv un copil. La Herson, armata rusă a preluat controlul asupra portului fluvial, gării, dar și asupra clădirilor administrative. Rapoartele serviciilor secrete ucrainene raportează trupe belaruse în apropierea graniței. Între timp, Statele Unite au închis spațiului aerian pentru companiilor aeriene ruse, Apple a suspendat vânzările produselor sale și a restricționat utilizarea Apple Pay pentru ruși, iar Sberbank blochează cardurile cetățenilor ruși care au donat fonduri fundațiilor ucrainene.

Duminică, 27 februarie, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina